Nieuws

Top landelijke politiek debatteert in Aula Academiegebouw Rijksuniversiteit


Leestijd: 1 minuut

Het eerste deel van het debat gaat over landelijke items; debatleider is televisiepresentator Joost Karhof. Het tweede uur gaat over regionale thema’s waarmee de landelijke politiek zich bemoeit en wordt geleid door Dieuwke Kroese (Omrop Fryslân) en Edwin Pasveer (RTV Noord). Na afloop zullen bekende wetenschappers van de RUG en jonge politieke talenten onder leiding van Cunera van Selm hun commentaar geven op het debat. Deze nabeschouwing is in het restaurant van het Academiegebouw.

Deelnemers aan het debat zijn Jan Peter Balkenende (CDA), Job Cohen (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), André Rouvoet (ChristenUnie) en Mark Rutte (VVD). De landelijke thema’s die aan de orde komen zijn ‘een toekomst voor jong en oud’, ‘onderwijs/kennis’ en ‘vernieuwingen van de economie’. Regionale onderwerpen zijn onder meer ‘de ondergrondse opslag van CO2’, ‘de komst van energiecentrales in de Eemshaven’ en ‘krimp van de bevolking’.

Toegang tot de zaal is alleen mogelijk op vertoon van een toegangskaart. De RUG heeft een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor studenten. Zij kunnen zich aanmelden via een mail naar lijsttrekkersdebat@rug.nl, onder vermelding van naam, studentnummer, opleiding en adres. Studenten die op maandag 24 mei nog geen bevestiging hebben gekregen, zullen geen toegangskaart meer ontvangen.
Voor iedereen die geen toegangkaart heeft – studenten en anderen – is er een live-verbinding in de Offerhauszaal van het Academiegebouw.