Nieuws

Topsporters gaan in gesprek met studenten over zware coronaperiode

De gemeente Groningen zet komende week diverse topsporters in om met studenten in gesprek te gaan die de coronaperiode als een zware last hebben ervaren. Onder de naam Project Comeback geven de Nederlandse topsporters zo het welzijn van jongeren een boost.


Leestijd: 1 minuut

Topsporters gaan in gesprek met studenten over zware coronaperiode
Topsporters gaan in gesprek met studenten over zware coronaperiode

Sporters die meedoen aan Project Comeback zijn bijvoorbeeld volleybalster Laura Dijkema en kickbokser Sarèl de Jong. De sporters worden ingezet omdat die dag in dag uit bewijzen dat ze sterker kunnen terugkomen na tegenslag. Ze hebben vaak een lange weg afgelegd om te komen waar ze nu zijn, en zijn vaak momenten tegengekomen dat ze het niet meer zagen zitten of dat ze somber zijn. 

Engelstalige sessie met Jason Dourisseau

Er is ook een Engelstalige sessie met oud-Donarspeler Jason Dourisseau. Dourisseau speelde niet alleen in Amerika, maar ook in Duitsland, IJsland en daarna in Groningen bij Donar. Bij Donar stond hij aan de basis van de meest succesvolle periode van de club. In tien seizoenen won hij elf prijzen met de club en was hij een van de belangrijkste spelers in de Nederlandse competitie. Na zijn afscheid werd hij onderscheiden met de Erepenning van de gemeente Groningen. 

Inmiddels coacht Dourisseau studenten bij het Noorderpoort. Graag deelt hij zijn ervaringen met Nederlandse en internationale studenten over hoe het is om met tegenslagen om te gaan, onderdeel te zijn van een team en hoe de eigen ambities waar te maken.

In Groningen is voor Project Comeback (van Helden Media) de samenwerking gezocht met de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool, de ACLO, Alfa College, Noorderpoort en de gemeente Groningen. Het volledige programma voor komende week is te vinden op www.projectcomeback.nl