Nieuws

Treinverkeer in het hele land ligt stil; dienstregeling weer opgestart, maar hou rekening met vertraging

Het treinverkeer heeft in bijna het hele land urenlang stilgelegen door een grote sein- en wisselstoring. De NS waarschuwt iedereen om zijn of haar reis uit te stellen, als dat mogelijk is. Volgens ProRail wordt het treinverkeer vanaf 16.00 uur weer opgestart. Het zal nog wel een tijd duren voordat de normale dienstverlening is hervat. Ook is het nog niet zeker of de storing opnieuw kan optreden.


Leestijd: 1 minuut

Minder sprinters tussen Assen en Groningen tijdens spits
Minder sprinters tussen Assen en Groningen tijdens spits

Volgens de NS was er een landelijke storing aan een telefonie-systeem. "Dat heeft gevolgen voor de bediening van seinen en wissels. Het treinverkeer in grote delen van het land wordt stilgelegd", aldus de NS aanvankelijk. 

ProRail heeft met man en macht naar de storing in hun telefoniesysteem gezocht. Het is onzeker of die oplossing stabiel genoeg is. Het kan zijn dat de storing terugkomt. 

NS: "Als je je reis kunt uitstellen, is het verstandig om op een later moment op reis te gaan."

Het is niet bekend of de storing ook gevolgen heeft voor de dienstregeling van Arriva, tussen bijvoorbeeld Groningen en Leeuwarden. Volgens de NS zouden die treinen wel kunnen blijven rijden. Op storingskaarten valt ook niet te zien dat de noordelijke dienstregeling van de Arriva-treinen is getroffen. Het Intercityverkeer tussen Groningen, Assen en Zwolle is wel flink vertraagd. 

Je vindt hier een pagina, waarop de status van de problemen wordt bijgehouden door NS. 

Check ook het Twitteraccount van de NS!