Nieuws

Drie nieuwe besmettingen in Groningen

Er zijn vandaag drie nieuwe bevestigde besmettingen met #covid19 geconstateerd in de provincie #Groningen. Het totaal aantal bevestigde besmettingen in onze provincie is nu 138, het totaal aantal sterfgevallen is 1. Dat meldt de GGD.


Leestijd: 1 minuut

Drie nieuwe besmettingen in Groningen
Drie nieuwe besmettingen in Groningen

Tot en met zaterdag 28 maart 10:00 uur waren er in heel Nederland in totaal 9762 patiënten gemeld aan het RIVM.

Het totaal aantal gemelde positief geteste patiënten: 9762 (+1159)
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 2954 (+454)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 639 (+93)

Iets minder snel

Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames in Nederland neemt ook vandaag iets minder snel toe. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 is lager dan gisteren. Omdat niet alle patiënten altijd meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie.

Ook vandaag neemt het aantal gemelde in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken. 

De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met een totaal van 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie.

Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies.

In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen. Groningen komt volgens dit RIVM- overzicht uit op 137. Het GGD- en RIVM overzicht op het kaartje boven komen dus niet volledig met elkaar overeen.

Zie ook Data coronavirus in Nederland

BRON en meer informatie: RIVM