Nieuws

Twee papegaaiendieven in de kraag gevat door de politie

De politie in Groningen heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van papegaaien. Dat gebeurde na een verdachte situatie in De Groeve.


Leestijd: 1 minuut

Twee papegaaiendieven in de kraag gevat door de politie
Twee papegaaiendieven in de kraag gevat door de politie

De politie kreeg ’s nachts een melding van een inbraak bij een volière. De eigenaar hoorde verdachte geluiden en zag een auto wegrijden. Uiteindelijk bleken zes papegaaien te zijn ontvreemd en daarop waarschuwde hij de politie.

Veertien papegaaien
Agenten ter plaatse begonnen met het onderzoek en na een gesprek met de melder kwam er al snel een verdachte naar voren. Deze werd samen met een ander persoon in Noodbroek aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Noordbroek en een 31-jarige man uit Groningen. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar een locatie aan de Fossemaheerd in Groningen. Hier werden veertien papegaaien aangetroffen in een kelderbox.

Onderzoek
Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de overige papegaaien. Tot die tijd worden de papegaaien elders ondergebracht. Heeft u informatie dat kan helpen in dit onderzoek? Of bent u zelf slachtoffer, maar heeft u dit nog niet met de politie gedeeld? Bel dan op 0900  – 8844.