Nieuws

UMCG zoekt kankerpatiënten en partners voor vragenlijstonderzoek over vermoeidheid

Vermoeidheid is een klacht die mensen die kanker hebben vaak ervaren. Terwijl sommige mensen van deze vermoeidheid herstellen, blijft zo’n 30% ook na de afronding van de medische behandeling ernstig moe. Deze vermoeidheid is niet alleen zwaar voor degene die kanker heeft (gehad), maar ook voor de partner.


Leestijd: 1 minuut

Daarom onderzoeken het UMC Groningen en het Helen Dowling Instituut de wensen en behoeften van patiënten én partners. Het doel van dit onderzoek is om bestaande behandelingen voor vermoeidheid aan te passen zodat deze aansluiten bij de behoeftes en wensen van de patiënten én hun partners.

Online vragenlijst

Heeft u kankergerelateerde vermoeidheid (gehad) of bent u partner van iemand die kankergerelateerde vermoeidheid heeft (gehad)? Vul dan de online vragenlijst in. Met uw bijdrage helpt u de bestaande behandelingen voor vermoeidheid te verbeteren. Met name partners zijn van harte uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Ervaring met behandeling voor vermoeidheid is niet nodig.

Deelname en meer weten

De vragenlijst is te vinden op bit.ly/deelname-COMPANION. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.hdi.nl/companion. Bij vragen kunt u contact opnemen via onderzoek@hdi.nl.