Nieuws

Vastgoedbaas intimideert Sikkom-journalist Willem Groeneveld: ‘Risico van het vak’

Sikkom-journalist Willem Groeneveld wordt al een aantal dagen geintimideerd door vastgoedondernemers Han en Maranda Vos van Havos Vastgoed. Ondanks dat Groeneveld al aangifte tegen Han Vos heeft gedaan, stond zijn dochter zaterdagavond onaangekondigd bij Groeneveld thuis op de stoep met een draaiende camera. “Risico van het vak, dit kun je verwachten als journalist”, aldus een handlanger.


Leestijd: 2 minuten

Vastgoedbaas intimideert Sikkom-journalist Willem Groeneveld: ‘Risico van het vak’
Vastgoedbaas intimideert Sikkom-journalist Willem Groeneveld: ‘Risico van het vak’

Volgens Groeneveld is het de zoveelste poging om hem te intimideren en te jennen. Sikkom publiceerde vorige week een artikel over Havos Vastgoed, nadat het bedrijf dertig fietsen had weggehaald in de Oostersingel, omdat die in de weg zouden staan. De eigenaren, veelal geen huurders van Havos, wisten van niets, en ze kregen via via te horen dat ze hun fietsen konden ophalen in Froombosch. Volgens Sikkom was dit niets meer of minder dan diefstal. 

De vastgoedbaas van Havos is niet blij met de aandacht van Groeneveld op Sikkom. Later die week laat Han Vos de twintig overgebleven ‘gestolen’ fietsen dumpen voor het huis van Groeneveld, die op sociale media ook meteen beelden van de actie terugziet. Daarbij werd ook het adres en telefoonnummer van Groeneveld gedeeld. Samen met uitgeverij NDC Mediagroep besloot Groeneveld aangifte te doen van intimidatie en het delen van persoonsgegevens

Toch lijkt Han Vos niet terug te deinzen. Afgelopen zaterdag stuurde hij z’n dochter Maranda mét bos bloemen rond 22.30 uur naar het huis van Groeneveld, om hem zogenaamd te feliciteren met zijn verjaardag. Compleet met bos bloemen, een accordeonist en een flesje wijn. “Dit voelt als de zoveelste poging om mij te intimideren en te jennen”, zegt Groeneveld op Sikkom. “Om duidelijk te maken dat ze weten waar ik woon. Om in te wrijven dat ze, ondanks alle ophef en aangiftes over de vorige acties, poep hebben aan mijn privacy en gewoon doorgaan. Om te laten merken dat ze me in de gaten houden en zelfs weten wanneer ik jarig ben.”

Videobeelden van het bezoekje worden opnieuw gedeeld via sociale media. Vastgoedbaas Han Vos laat weten dat hij achter de actie zit. Als Groeneveld in de video probeert uit te leggen, dat hij gewoon z’n werk doet en dat het idioot is om privégegevens te delen, zegt Maranda Vos dat hij dan maar de waarheid op had moeten schrijven. De filmer mengt zich ook in het gesprek: “Dit is het risico van het vak. Als je een kerel bent die schrijft op internet, moet je ook een kerel zijn die het aanneemt en geen aangifte doen bij de politie. Dit kun je verwachten als journalist.”