Nieuws

Verbouwde Van der Velde hoopt deze week de deuren te openen

Boekhandel Van der Velde zet deze week de puntjes van de verbouwing op de i, en hoopt vrijdag de deuren van het verbouwde pand aan het Akerkhof in Groningen te kunnen openen. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Wat er veranderd is? “Eigenlijk alles”, zegt directeur Ad Peek. “Het hele pand is gestript, groter gemaakt en in een totaal andere stijl ingericht.”


Leestijd: 1 minuut

Verbouwde Van der Velde hoopt deze week de deuren te openen
Verbouwde Van der Velde hoopt deze week de deuren te openen

Gezellig, warm en knus

De nieuwe inrichting heeft een klassieke uitstraling. Daar is voor gekozen zodat de winkel een andere uitstraling heeft dan die op de Grote Markt, die modern oogt. “Bovendien wilden we er een huiskameridee aan geven. Het oogt gezellig, warm en er staan knusse banken. Het is een echte verblijfsruimte geworden.”

Doordat het voormalige pand van Wereldburgers erbij is getrokken, is de winkel 200 vierkante meter groter geworden. In totaal is er nu 1250 vierkante meter aan ruimte voor boeken.

Engelse afdeling

In de kelder kunnen bezoekers een afdeling met Engelse boeken vinden. “We merken dat veel jongeren graag in het Engels lezen, ook in onze andere filialen”, legt Peek uit. “Die willen we graag een eigen plek geven. Er staan nu banken en het aanbod aan Engelse boeken is groter. We zijn van 12 naar 44 kasten gegaan.”

Of er ook nog een officiële opening volgt, is nog even afwachten. Peek hoopt dat misschien te kunnen doen als de gevel van het pand hersteld is. Wanneer dat is, is nog onduidelijk, omdat het pand eigendom is van Egeria Vastgoed.