Nieuws

Minderjarige verdachte van aanval op Baudet zit nog vast: verhoor gaat door

De minderjarige Groningse jongen die FvD-lijsttrekker Thierry Baudet maandag met een bierflesje op zijn hoofd sloeg in een café aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen, zit nog vast. Het verhoor wordt voortgezet.


Leestijd: 1 minuut

Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdagmorgen desgevraagd laten weten. Omdat het gaat om een minderjarige, wil de politie geen verdere informatie kwijt over de identiteit.

Volgens het Algemeen Dagblad zou het gaan om een 15-jarige jongen van het Wessel Gansfort College. Dat zouden bronnen aan de site hebben bevestigd. De jongen behoort volgens de bronnen bij de antifascistische groep AFA Noord. Daar doet de politie geen uitspraken over.

Volgens de woordvoerder is het onderzoek naar de motieven van de verdachte en naar de toedracht nog in volle gang. In verband met dit onderzoek wil de politie geen nadere mededelingen doen. Hoe lang de jongen vast blijft zitten is ook niet bekend. Het is aan het openbaar ministerie om te beslissen hoe het nu verder gaat.

Thierry Baudet werd maandag 20 november aan het begin van de avond achter de bar aangevallen door een jongen, die een paar keer op hem insloeg met een bierfles. Dat gebeurde in café The Cabin, voorheen café Tivoli. Baudet raakt daarbij gewond aan het hoofd en moest voor behandeling naar het UMCG. Inmiddels heeft hij zijn campagne hervat. De vraag vandaag is in hoeverre de aanval invloed heeft op de uitslag van de verkiezingen.