Nieuws

“Verstandig om op drukke plekken mondkapje te dragen”

Het zou verstandig zijn om op drukke plekken weer mondkapjes te gaan dragen. Het aantal besmettingen neemt weer toe, en ook de opkomst voor de herhaalprik valt nog tegen. Volgens viroloog Bert Niesters van het UMCG zouden mensen er daarom verstandig aan doen op plekken als supermarkten, het openbaar vervoer en in de rij bij Schiphol een mondkapje te dragen, zegt hij vandaag in het Dagblad van het Noorden.


Leestijd: 1 minuut

“Verstandig om op drukke plekken mondkapje te dragen”
“Verstandig om op drukke plekken mondkapje te dragen”

Vooral in de ziekenhuizen is te merken dat corona aan een opmars bezig is: afgelopen week steeg het aantal coronapatiënten van 472 naar 631, een toename van ruim 33 procent. Tegelijkertijd loopt het geen storm met de herhaalprik. Onder de 80-plussers die ervoor in aanmerking komen, is de opkomst vooralsnog maar 15,6 procent. Het Dagblad plaatst wel een kanttekening: hierbij kan meespelen dat mensen soms moeten wachten omdat ze in de afgelopen drie maanden een andere prik of corona hebben gekregen.

Om de verspreiding te beperken zou de overheid weer de nadruk op een mondkapje moeten leggen, vindt de viroloog. “In andere landen als Duitsland is dat al normaal. Samen met een goede handhygiëne helpt dat toch om de verspreiding te beperken.”