Nieuws

Verstoppertje: stad is zonnig, maar geheim dakterras rijker

Groningen is een nieuw en zonnig dakterras rijker, alleen: het terras zit wel verstopt op een geheime plek. En om er komen moet je eerst een puzzel oplossen en een aantal aanwijzingen opvolgen. “Maar je zoektocht wordt beloond”, belooft Alexander Swart, eigenaar van Cafe De Doos. “Er hangt hier de ultieme vakantiesfeer!”


Leestijd: 1 minuut

Verstoppertje: stad is zonnig, maar geheim dakterras rijker
Verstoppertje: stad is zonnig, maar geheim dakterras rijker

Omdat Swart voor zijn partycafé De Doos in de Gelkingestraat amper plek heeft voor een terras ging hij op zoek naar een alternatief. Dat vond hij dus op deze geheime locatie.

De plek is dus geheim, maar wat Swart wél kwijt wel is dat het een ‘topplek’ is. “Vijf hoog, middenin de binnenstad, met uitzicht op de Martinitoren en het Forum, en met de hele dag zon, maar ook voldoende schaduw.” Chille muziek, cocktails en borrelhapjes doen de rest, zegt hij. “Het is hier net een vakantieoord, maar dan wel eentje middenin de binnenstad.”

Wie een drankje wil komen doen, moet eerst even Alexader een berichtje sturen: 06-25526696. Daarna krijg je een puzzeltje en aanwijzingen om er te komen. Er is plek voor dertig man.

De ondernemer benadrukt dat alle coronaregels worden opgevolgd. Dus: vooraf aanmelden, met klachten blijf je thuis, en houd voldoende afstand.