Nieuws

Video | Doorfietsroute tussen Winsum en Groningen geopend

Fietsers kunnen vanaf nu via de Doorfietsroute tussen Winsum en Groningen rechtstreeks en zonder oponthoud doortrappen. Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, werd de Doorfietsroute geopend met een uitdeelactie, fietscheck en koffie voor fietsers langs de route.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Provincie Groningen
Foto | Provincie Groningen

Het 13 kilometer lange fietspad begint aan de zuidkant van Winsum en loopt door tot en met de witte spoorbrug in Groningen. Fietsers hebben zoveel mogelijk voorrang en hoeven de provinciale weg niet meer over te steken. Het fietspad is 3,5 meter breed. Het wegdek is vlak en wordt goed onderhouden, ook in de winter.

Laatste deel van de Doorfietsroute

Na de opening van de route tussen Groningen en Sauwerd, twee jaar geleden, is nu ook het gedeelte tussen Sauwerd en Winsum aangelegd. De gemeente Groningen werkt nog aan het laatste stuk van de Doorfietsroute naar het centrum van Groningen. Tussen de Walfridusbrug en de Eikenlaan komt een nieuw fietspad, met een fietsbrug over de Noordelijke Ringweg (N370). De fietsbrug wordt in het eerste kwartaal van 2024 geplaatst. Naar verwachting is de Doorfietsroute in de zomer van 2024 helemaal klaar.

Steeds meer Doorfietsroutes

De provincies Groningen en Drenthe werken samen met gemeenten en de Regio Groningen-Assen (RGA) aan een netwerk van Doorfietsroutes naar Groningen en Assen. Er liggen inmiddels zes Doorfietsroutes naar de stad Groningen: vanuit Zuidhorn, Bedum, Ten Boer, Haren, Winsum en Roden.