Nieuws

Vindicat sluit de deuren na toename coronabesmettingen; ook vijf leden van Albertus positief

De sociëteit van studentenvereniging Vindicat atque Polit blijft tot zeker woensdag gesloten. Er zijn op dit moment zo’n vijftien leden van de vereniging positief getest op het coronavirus. Een aantal studenten wacht ook nog op de uitslag van een test. Ook vijf leden van studentenvereniging Albertus Magnus zijn positief getest.


Leestijd: 1 minuut

Vindicat schrapt voorlopig alle evenementen
Vindicat schrapt voorlopig alle evenementen

Er zijn steeds meer besmettingen in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar. “Met de beslissing om de sociëteit tijdelijk te sluiten neemt Vindicat haar verantwoordelijkheid om het virus in deze leeftijdscategorie in te dammen. Hoewel de eerste besmetting naar alle waarschijnlijkheid buiten de sociëteit aan de Grote Markt heeft plaatsgevonden, wil Vindicat geen enkel risico lopen en sluit zij daarom tijdelijk haar deuren”, zo schrijft men op de eigen website.

De vereniging heeft nauw contact met de GGD Groningen, de Veiligheidsregio en de onderwijsinstellingen. Er wordt onderzoek gedaan naar de bron van de besmettingen. Ook worden alle leden opgeroepen om aan de Coronamaatregelen te voldoen en om zich bij klachten te melden bij de GGD. “Bij besmetting wordt van leden verwacht dat zij in strikte thuisquarantaine blijven. De veiligheid van leden en hun omgeving staat hierbij voorop”, aldus Vindicat. 

Albertus Magnus blijft open
Bij Albertus Magnus zijn voor zover nu bekend ook vijf leden positief getest. Uit bron- en contactonderzoek blijkt echter dat de leden niet op de vereniging zijn besmet. Volgens een woordvoerder van de vereniging is er dan ook geen reden om de sociëteit te sluiten. "De situatie bij andere verenigingen maakt ons wel bewust van de ernst van de situatie. We hebben al coronamaatregelen en die blijven van kracht. De leden houden 1,5 meter afstand, we hebben looplijnen en er mogen maximaal vier personen aan een tafel zitten."