Nieuws

Voetbalrellen in binnenstad; noodbevel van kracht

Supporters van FC Groningen en Arminia Bielefeld zijn zaterdagavond In Groningen met elkaar op de vuist gegaan. Zonder was er in de binnenstad een noodbevel van kracht. Een nieuwe confrontatie tussen de supporters vond niet plaats.


Leestijd: 1 minuut

Zeven hooligans voor de rechter na massale vechtpartij in Grote Kromme Elleboog
Zeven hooligans voor de rechter na massale vechtpartij in Grote Kromme Elleboog

Zaterdag ging het mis in de Kromme Elleboog, in de binnenstad. Zo’n 35 supporters gingen daar met elkaar op de vuist, waarbij stoelen, tafels en fietsen door de lucht vlogen. De rellen duurden maar kort: toen de politie ter plaatse was, waren de relschoppers al vertrokken. Ook op andere plekken in de binnenstad was het zaterdagavond onrustig.

De gemeente besloot daarop het noodbevel, dat aanvankelijk zondagochtend pas van kracht zou gaan, eerder in te laten gaan. Het noodbevel verbood de supporters van Bielefeld zich op te houden in de gemeente Groningen. Met het noodbevel kunnen zij onder begeleiding van de politie uit de stad worden gezet. Op zondag was het dan ook erg druk met agenten in de stad. Ook liepen er veel Duitsers rond in de stad, die regelmatig werden geconfronteerd. 

FC Groningen speelde zondagmiddag om 14.30 uur een oefenwedstrijd tegen DSC Arminia Bielefeld. De Groningers speelden met 1-1 gelijk. Arjen Robben scoorde voor de club.

https://twitter.com/jeanetteweggem1/status/1302320947404431364