Nieuws

Warenhuis Groningen: lokaal, maar toch online shoppen

Al het moois uit Groningse winkels is ook online te vinden op Warenhuis Groningen. Van schoenen tot chocoladeletters, kinderboeken, geurkaarsen en kleding. Met ruim 35.000 producten van bijna 200 winkeliers uit de stad en omgeving was winkelen in Groningen nog nooit zo makkelijk en veilig. Door lokaal te kopen doe je bovendien niet alleen jezelf, maar ook de lokale ondernemers een groot plezier.


Leestijd: 2 minuten

Warenhuis Groningen: lokaal, maar toch online shoppen
Warenhuis Groningen: lokaal, maar toch online shoppen

Juist nu. Want niet eerder was het zo belangrijk om lokale winkeliers te steunen. Dat cadeautje waar je naar op zoek bent, kijk eerst eens of je het van dichtbij kunt halen. Je hebt het waarschijnlijk sneller in huis, betaalt geen verzendkosten en ontziet het milieu. De winkeliers zitten eigenlijk bij je om de hoek.

Op ​WarenhuisGroningen.nl zijn de producten te vinden van bijna 200 winkels uit Groningen. Het platform is daarmee een soort online etalage: winkelen in de stad Groningen, maar dan gewoon vanuit je luie stoel. Je aankoopt kan in veel gevallen gratis door een fietskoerier bij je thuis worden bezorgd, of je haalt het op in de winkel. Ook in de Oosterstraat, de Carolieweg en de Gelkingestraat zitten veel winkels die zijn aangesloten bij het online warenhuis.

https://www.youtube.com/watch?v=8WXZHcCStZo
Winkelen in de Oosterstraat, Gelkingestraat en de Carolieweg

Koffiestation, Reisboekwinkel De Zwerver, Haastje Repje, Broodje van Eigen Deeg, De Kaaskop, Mannenwinkel, Scholma Lingerie, De Roemer en Heksenketel. Het zijn zomaar wat namen van winkels waarvan het assortiment, of een deel daarvan, op Warenhuis Groningen staat.

Daniel Albering van ​De Groningse Kinderboekhandel​ zag direct de voordelen in van Warenhuis Groningen. “Én je koopt lokaal, én het wordt bezorgd door fietskoeriers, én same day delivery én het bezorgen is gratis. Vier pluimen op een rij!”, zegt hij enthousiast. Vooral in deze periode, waarin de kinderen niet bij opa en oma op bezoek kunnen komen, biedt de webshop via Warenhuis uitkomst. “We pakken het boek leuk in, doen er een persoonlijk kaartje bij en verrassen de kinderen met een cadeautje van de grootouders. Dat is toch super?”

Daniel wil graag iedereen oproepen om zoveel mogelijk lokaal te kopen. “Ga nou niet naar die enormewebshop.com, maar steun lokaal. De ondernemers hebben het nodig.” Volgens de kinderboekhandelaar is het contact met de klant de grootste kracht van lokaal. “Dat stukje persoonlijk advies en contact gaat online wat lastiger. Die toevalligheid waarmee je in een webshop een boek bestelt, willen we wegnemen. Gelukkig bellen of mailen veel klanten naar de winkel voor advies. Dat vinden we heel fijn. Wanneer ze iets uitgezocht hebben, zorgen wij ervoor dat de logistiek via Warenhuis Groningen gaat. Dat is even anders dan anders, maar werkt voor ons super!”

Het warenhuis is een initiatief van de Groningen City Club (GCC) en werkt samen met veel andere lokale partijen zoals Zupr en Dropper en de lokale winkeliers. Samen zorgen zij voor een assortiment van zo’n 35.000 producten, gratis en duurzame bezorging met fietskoeriers en voor 15.00 uur besteld, betekent dezelfde dag nog bezorgd.