Nieuws

Wat was er aan de hand in het Noorderplantsoen?

Het Noorderplantsoen in Groningen is zaterdagmorgen een aantal uren afgesloten geweest wegens wat de politie “een verdachte situatie” noemt. De politie roept mensen op die meer weten over wat er aan de hand was, maar blijft zelf nogal vaag over waar precies onderzoek naar is gedaan.


Leestijd: 1 minuut

Zaterdagochtend 28 oktober vond er een groot onderzoek plaats in het Noorderplantsoen. De politie deed enige tijd onderzoek aan de Leliesingel na een melding van een mogelijk verdachte situatie.

Rond zes uur in de ochtend kreeg de politie de melding binnen en zijn zij direct ter plaatse gegaan. Bij aankomst was er niemand aangetroffen en daarom werd er besloten om uitgebreid onderzoek te doen in het betreffende gebied. Het gebied rondom de Leliesingel was afgezet en rechercheurs waren ter plaatse om sporen veilig te stellen.

Volgens Tessel Horsman, woordvoerster van de politie, was er sprake van een mogelijke verdachte situatie. De politie roept daarom mensen op die meer informatie hebben zich te melden via 0900 88 44. Op deze manier hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies heeft plaatsgevonden. Na enige tijd van onderzoek en het veiligstellen van sporen, is rond 11:30 uur het Noorderplantsoen weer vrijgegeven door de politie.

De politie zal via haar website en social media kanalen updates geven over de voortgang van het onderzoek. Mensen die informatie hebben, wordt verzocht om dit te melden bij de politie.

Foto’s: Raymond Bos, Algemeen Noordelijk Foto & Persbureau.