Nieuws

Waterbedrijf waarschuwt voor oplichters

Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor oplichters: mensen die zich voordoen als medewerker van het waterbedrijf. De daders proberen onder valse voorwendselen binnen te komen om vervolgens geld of andere kostbaarheden te stelen. Het waterbedrijf adviseert om mensen nooit zomaar binnen te laten en om altijd om een legitimatie te vragen.


Leestijd: 1 minuut

Volgens het waterbedrijf zijn er afgelopen tijd meldingen binnengekomen uit onder andere Vinkhuizen maar ook om plaatsen in de provincie. De mensen aan de deur gebruiken smoesjes als “er is lekkage is bij de buren en we willen graag even binnen kijken of de oorzaak bij het buurhuis ligt”, of ”we komen voor een controle van de watermeter”.

Trap er niet in en vraag altijd om legitimatie, zegt het Waterbedrijf. “Als de ‘medewerker’ zegt dat hij de pas vergeten heeft of in de bus heeft laten liggen, hoeft u als bewoner daar geen genoegen mee te nemen. Laat hem of haar niet binnen, totdat u de legitimatie heeft gezien. Lees de legitimatie goed door en neem geen genoegen met een vluchtige blik. Vertrouwt u het niet, bel dan met ons en laat niemand binnen totdat u zeker weet dat het goed zit”, zo valt te lezen op de website.