Nieuws

Weekupdate corona: Aantal besmettingen stijgt weer en dus blijft Groningen ‘zorgelijk’

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen is de afgelopen week weer gestegen. Uit de cijfers van de GGD blijkt dat er tussen 18 en 24 november zo’n 664 positieve testen zijn bijgekomen. Dat zijn er 155 meer dan een week eerder (509). Dit is de tweede week op rij dat de aantallen weer stijgen. Volgens de GGD is de situatie in Groningen nog steeds zorgelijk, ook al scoort de provincie het laagst in de landelijke lijstjes.


Leestijd: 1 minuut

“Verstandig om op drukke plekken mondkapje te dragen”
“Verstandig om op drukke plekken mondkapje te dragen”

Nieuw cluster in AZC Ter Apel
Het aantal nieuwe besmettingen in de gemeente Westerwolde steeg opvallend. Het besmettingscijfer ligt daar op 222 per 100.000 door een uitbraak in het AZC in Ter Apel. Het besmettingscijfer ligt met 237 nog steeds hoger in Stadskanaal. Daar zijn uitbraken in zorgcentra. De gemeente Groningen is niet terug te vinden in de top 5 van Groningen. 

Ziekenhuisopnames en overlijdens
In de provincie Groningen lagen op 25 november precies 24 patiënten met corona op een IC-bed. Dat is er eentje meer dan een week eerder. Er lagen woensdag 35 coronapatiënten op de reguliere verpleegafdeling en dat zijn er dertien minder dan een week eerder. In het hele land liggen er nu 1839 mensen met corona in het ziekenhuis, waarvan 529 op de IC. Volgens de GGD zijn afgelopen week in de provincie Groningen vier patiënten overleden, waardoor het totale aantal coronadoden in Groningen nu op 48 staat. 

Meer testen
In de afgelopen week zijn er 8.879 mensen getest op de verschillende testlocaties van de GGD. Daarvan bleken er 550 positief en dat is 6,2 procent. Een week eerder werden er 7.475 mensen getest op een testlocatie. Toen bleken er 378 (5,1 procent) positief. 

Dagcijfers
In het hele land kwamen er woensdag 4.947 nieuwe besmettingen bij en dat waren er ongeveer duizend meer dan een dag eerder, toen er opvallend weinig nieuwe besmettingen werden geconstateerd. De dalende besmettingscijfers zijn al een flinke tijd afgevlakt. In provincie Groningen kwamen er woensdag 64 besmettingen bij, waarvan 17 in de gemeente Groningen.