Nieuws

Weer 106 positieve testen in gemeente Groningen

In de gemeente Groningen zijn in het afgelopen etmaal 106 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 34 meer dan een dag eerder. Wel ligt het aantal onder het zevendaagse gemiddelde van 169.


Leestijd: 1 minuut

Weer 106 positieve testen in gemeente Groningen
Weer 106 positieve testen in gemeente Groningen

In de rest van de provincie kwamen er in het afgelopen etmaal nog eens 106 besmettingen bij. Dat zijn er 29 meer dan een dag eerder. Ook in de provincie ligt het besmettingscijfer onder het zevendaagse gemiddelde. In de hele provincie Groningen is het risiconiveau ‘zeer ernstig’ van kracht. 

Landelijke cijfers
De Groningse cijfers zijn dus licht gestegen ten opzichte van een dag eerder. Dat is landelijk ook het geval. Vrijdag noteerde het coronadashboard in het hele land 6.453 positieve testen en dat waren er 179 meer dan een dag eerder. De cijfers zijn wel veel lager dan het zevendaagse gemiddelde van 8.083. Vorige week vrijdag noteerde het RIVM zelfs nog zo’n 11.000 positieve gevallen. 

Ziekenhuisopnames
Er werden in het afgelopen etmaal 84 nieuwe patiënten met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat waren er twaalf meer dan een dag eerder. Zeven mensen belandden op de IC. In totaal liggen er nu 477 patiënten met corona in het ziekenhuis en dat zijn er 41 meer dan opdonderdag. Er liggen nu 107 coronapatiënten op de IC. 

Duitsland zet Nederland op hoogrisicolijst
Duitsland heeft Nederland inmiddels op de hoogrisicolijst gezet. Dat betekent dat reizigers vanaf dinsdag rekening moeten houden met strenger beleid. Zo moet je tien dagen in quarantaine als je niet volledig bent gevaccineerd, tenzij je na vijf dagen al negatief test. Ook mag je pas de grens over met een vaccinatie- of negatief testbewijs.