Nieuws

Werkman Stadslyceum Groningen werd ontruimd na dreigmail

Leerlingen van het Werkman Stadslyceum in de Nieuwe Sint Jansstraat krijgen ook vandaag, vrijdag, nog online les. De politie, die gisteren besloot het gebouw te laten ontruimen, is nog bezig met onderzoek naar aanleiding van een dreiging.


Leestijd: 1 minuut

Werkman Stadslyceum Groningen werd ontruimd na dreigmail
Werkman Stadslyceum Groningen werd ontruimd na dreigmail

Gistermorgen, donderdag, kreeg de politie een melding binnen van het H.N. Werkman Stadslyceum aan de Nieuwe Sint Jansstraat in Groningen. Zij hadden een dreiging ontvangen, gericht aan de school. De politie nam dit op als een serieuze melding en daarom werd uit voorzorg en veiligheid voor iedereen de school ontruimd. De lessen werden vervolgens online hervat.

Kluiverboom
Ook is er voor de zekerheid politie op het Werkman VMBO  aan de Kluiverboom in Groningen geweest. De naam van deze school komt deels overeen met Werkman Stadslyceum. Daarom had de politie daar met gepaste voorzichtigheid gereageerd, aldus de politie. Het onderwijs gaat op deze locatie volgens het geldende rooster door.

“Over de inhoud van de dreiging kunnen we geen details geven. Dit omdat de recherche momenteel druk bezig is met het onderzoek naar de achtergronden hiervan. Tot nu toe hebben we nog niemand aangehouden in relatie tot deze melding. Het onderzoek gaat nog verder en daarom zullen ook de lessen van het Werkman Stadscollege vrijdag nog online plaatsvinden.”, aldus de verklaring van de politie.

Wie weet meer?
De politie vraagt lezers van haar persverklaring die via Twitter is verspreid of ze meer weten van de dreiging. “Heb je informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Ben jij degene geweest die deze dreigmail heeft verstuurd of heb jij afgelopen dagen iets gehoord dat mogelijk te maken heeft met deze dreiging? Deel dat dan met ons via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of gebruik het tipformulier op meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar je anoniem informatie door kan geven.”