Nieuws

Woensdag geen Arriva-treinen in Groningen

Waar het maandag en dinsdag voor sommigen nog onduidelijk was of de treinen nou wel of niet reden, is het vandaag, woensdag 8 februari, zo klaar als een klontje: er rijden in de hele provincie geen Arriva-treinen. Personeel van Arriva legt vandaag in Groningen, Friesland en Limburg het werk neer.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Arriva
Foto | Arriva

Dat meldt Arriva. Naast de stakingen van personeel dat is aangesloten bij de vakbonden CNV en FNV, staakt woensdag ook personeel van de vakbond VVMC. Aangezien dat een groot aantal extra stakers oplevert, is het volgens de vervoerder niet mogelijk om de treindienst in Friesland en Groningen te starten. 

Reizigers moeten daarnaast ook nog steeds rekening houden met uitval van bussen als gevolg van de staking. Buschauffeurs van Qbuzz en Arriva leggen het werk deze week neer. Arriva meldt dat de treinvervangende bus tussen Groningen en Leer wel rijdt. 

Welke bussen wel en niet rijden zal pas op het allerlaatste moment bekend zijn. Vervoerder raden reizigers dan ook aan regelmatig de reisapps te checken.