Nieuws

XL-testlocatie definitief in MartiniPlaza

MartiniPlaza krijgt definitief een XL-coronateststraat. De bouw van de grote teststraat, met ook sneltesten, is al begonnen. De locatie gaat mogelijk eind november of begin december al open.


Leestijd: 1 minuut

Eerder was al bekend dat MartiniPlaza in de race was als locatie voor de XL-testlocatie. De Rijksoverheid bevestigde vrijdag dat de testlocatie ook echt in het Groningse evenementencomplex komt. 

In het hele land komen ongeveer acht grote teststraten. Daar kunnen dagelijks tussen de 3.000 en 12.000 testen worden afgenomen. Daarmee kunnen er in het hele land zo’n 100.000 extra testen worden afgenomen, waarvan een groot deel sneltesten. Daarmee wordt de huidige capaciteit verdubbeld. 

Er komen bijvoorbeeld XL-teststraten op Schiphol, de Utrechtse Jaarbeurs en in de Amsterdamse Rai. Op de locaties worden sneltesten en normale PCR-testen uitgevoerd. Sommige provincies, zoals Drenthe en Friesland, krijgen geen XL-teststraat, maar er wordt wel gekeken of ze daar ook sneltesten kunnen aanbieden. 

De testlocaties worden eerst bemand door personeel van defensie. Afspraken straks kunnen gemaakt worden via het telefoonnummer (0800-1202) of online via www.coronatest.nl.