Nieuws

Zangeres Sandy Goeree opent seizoen voor FC Groningen

Zangeres Sandy Goeree is door FC Groningen uitgenodigd om tijdens de Open Dag op 24 augustus haar Youtube-hit ‘Dit is mijn huis’ te komen zingen. De 29-jarige zangeres werd dit jaar twaalfde bij de vierde editie van Idols. Dat Sandy nog steeds een nuchtere Groningse is, bewijst zij met het nummer ‘Dit is mijn huis’, waarin de hechte band met ‘haar Groningen’ wordt bezongen. Het lied krijgt met het optreden in de Euroborg extra betekenis, omdat het stadion onlangs gerenoveerd is en vanaf september plaats biedt aan ruim 22.000 bezoekers. De tekst van ‘Dit is mijn huis’ is geschreven door Marcel Duzink, die geen onbekende is voor de zangeres.


Leestijd: 1 minuut

Het verhaal van Marcel en Sandy lijkt op dat van Jip en Janneke. Ze groeiden op in dezelfde straat en de geboren en getogen Groningers delen dezelfde passie: muziek. Marcel: “Ik kan me nog goed herinneren dat je ’s zomers mee kon genieten als Sandy op haar kamertje aan het oefenen was, en ze de buurt als het ware trakteerde op een live concert”. Tijdens zijn studie verhuisde Marcel naar Hilversum om te gaan werken voor The Entertainment Group, het management van o.a. de band Krezip.

RTV Noord
Marcel en Sandy ontmoetten elkaar na vele jaren weer bij RTV Noord, waar Sandy te vinden was voor een radio interview. Dat Sandy ‘zijn’ lied moest gaan zingen stond dan ook als een paal boven water. ‘Dit is mijn huis’ is een verbroederend lied waarin de liefde voor Groningen, en alle voordelen om daar te wonen, wordt beschreven. Joost Speelman (bekend van het duo Speelman & Speelman) is verantwoordelijk voor de muziek en heeft er een echte meezinger van gemaakt. Het lied komt het beste tot zijn recht in een sfeervol stadion als de Euroborg, maar zal vast en zeker ook snel het ‘ommeland’ gaan veroveren.

Bekijk de videoclip van ‘Dit is mijn huis (Groningen)’ via:
http://ditismijnhuis.hyves.nl