Nieuws

Zondag van WinterWelVaart afgelast door lockdown

Vandaag zou de tweede dag van WinterWelVaart plaatsvinden, maar in verband met de aangekondigde coronamaatregelen gaat dit niet door.


Leestijd: 1 minuut

Karin Sitalsing vertelt op WinterWelVaart over familiegeschiedenis
Karin Sitalsing vertelt op WinterWelVaart over familiegeschiedenis

In eerste instantie was het ondanks de al geldende coronamaatregelen toch gelukt om beide dagen in het weekend een kleine editie van WinterWelVaart in de stad te organiseren, maar de tweede dag van het evenement is door de harde lockdown, die vanochtend om 05:00 uur landelijk is ingegaan, volledig afgelast.

“Normaal gesproken is WinterWelVaart hét winterevenement van Groningen, Sappemeer en Zoutkamp”, stelt de organisatie in een persbericht. “Gelukkig hebben bezoekers op zaterdag 18 december wel kunnen genieten van De Verwondering, de Nicolaas Mulerius, de Willem Jacob, de Pelikaan en de Jantje. Vijf stoere historische schepen die zijn aangemeerd aan de Hoge der A.” De schepen en het Noordelijk Scheepvaartmuseum waren op zaterdag een podium voor theater, muziek, poëzie, mastklimmen, lezingen en workshops, allemaal in het thema ‘trots op de Groninger A’s’.

Bijna alle optredens op zaterdag waren uitverkocht. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum verzorgde André Brasse een lezing over de Drentsche Aa en Fokko Leutscher over het Reitdiep. Ook hiervoor was geen enkele kaart meer beschikbaar.