Nieuws

Zwembad Kardinge en Helperbad op z’n vroegst 18 mei weer open

Vanaf aankomende maandag mogen de binnenzwembaden in Nederland weer open voor het publiek. Wie in Groningen een frisse duik wil nemen, moet nog even geduld hebben: de zwembaden Kardinge, Helperbad en de Parrel gaan op z’n vroegst 18 mei weer open, zo meldt sport050.nl. De buitenbaden, zoals De Papiermolen, zelfs nog later.


Leestijd: 1 minuut

Zwembad De Papiermolen zaterdag weer open
Zwembad De Papiermolen zaterdag weer open

Volgens het gemeentelijke sport050 is er extra tijd nodig om maatregelen te nemen waarmee de zwembaden voldoen aan de regels, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Ook moet het zwemwater opnieuw verwarmd worden. Dat alleen al duurt vijf dagen.

De openluchtzwembaden in de stad, zoals de Papiermolen, zwembad Hoogkerk, De Blinkerd in Ten Boer en het natuurbad Engelbert, gaan op zijn vroegst half juni open. Volgens sport050 is het niet haalbaar om dat eerder te doen. In de Papiermolen moeten de zwembaden bijvoorbeeld nog gevuld worden met water.

Wie over enkele weken weer een zwembad bezoekt, zal dan thuis al z’n zwemkleding aan moeten trekken, en moeten douchen. Dat staat in het protocol dat de Koninklijke Nederlandse zwembond (KNZB) vrijdag bekend maakte.