In beeld

Partnerbijdrage

De voordelen van een Sim Only abonnement

Het kiezen van het juiste telefoonabonnement is steeds belangrijker voor ons geworden omdat we allemaal een goed functionerende telefoon willen. Zonder een telefoonabonnement kunnen we onze smartphone namelijk niet gebruiken. In de laatste jaren zijn er veel telefoonproviders bij gekomen die verschillende bundels aanbieden. 
Een populaire optie waar steeds meer mensen voor kiezen, is een Sim Only abonnement. In dit artikel zullen we de voordelen van een Sim Only abonnement bespreken, zodat je een goede keuze kunt maken bij het kiezen van jouw perfecte telefoonabonnement.


Leestijd: 2 minuten


Een van de grootste voordelen van een Sim Only abonnement is de flexibiliteit in contractduur. Bij een regulier telefoonabonnement sluit je vaak een contract af voor een periode van één of twee jaar. Dit betekent dat je gedurende die periode vastzit aan je provider. Met een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement heb je daarentegen de vrijheid om maandelijks op te zeggen. Hierdoor blijf je als consument flexibel en kun je overstappen wanneer je maar wilt. 

Lagere maandelijkse kosten

Een ander groot voordeel van een Sim Only abonnement zijn de lagere maandelijkse kosten. Bij een normaal telefoonabonnement betaal je vaak een hogere prijs, omdat de kosten van de telefoon in het abonnement zijn verwerkt. Met een Sim Only abonnement betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en data die je daadwerkelijk gebruikt. Omdat je geen nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen, zijn de maandelijkse kosten van een Sim Only abonnement vaak lager. Dit is aantrekkelijk voor mensen die al een goede telefoon hebben en geen behoefte hebben aan een nieuw toestel.

Geen BKR-registratie

Bij het afsluiten van een regulier telefoonabonnement met een nieuwe telefoon, wordt dit gezien als een lening en wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit kan een invloed hebben op je mogelijkheden om in de toekomst bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten. Met een Sim Only abonnement loop je dit risico niet, omdat je geen nieuwe telefoon aanschaft, is er geen sprake van een lening. Dit kan voordelig zijn voor mensen die een BKR-registratie willen vermijden.

Keuzevrijheid in provider

Een Sim Only abonnement geeft je ook de vrijheid om te kiezen voor de provider die het beste bij jou past. Bij een regulier telefoonabonnement ben je gebonden aan de provider waarbij je de telefoon hebt gekocht. Met een Sim Only abonnement kun je zelf bepalen welke provider het beste netwerk heeft in jouw omgeving, welke tarieven het meest gunstig zijn en welke extra services en bundels de provider aanbiedt. Dit geeft je de mogelijkheid om het abonnement volledig af te stemmen op jouw behoeften en wensen.

Gemakkelijk overstappen

Tot slot is een Sim Only abonnement ook aantrekkelijk omdat je gemakkelijk kunt overstappen. Wanneer je behoeftes veranderen of wanneer er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, zoals het introduceren van 5g Sim Only abonnementen, kun je eenvoudig een nieuw Sim Only abonnement afsluiten of voor een andere provider kiezen. Omdat je geen nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen, ben je niet gebonden aan een langdurig contract en kun je snel overstappen naar een andere provider. Dit geeft je de mogelijkheid om altijd te profiteren van de beste aanbiedingen en tarieven.