In beeld

IT Academy organiseert gratis college over Data Visualisatie & AI

Op donderdag 29 juni organiseert IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, een college over Data Visualisatie en artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie. Deze bijeenkomst is alweer de zeventiende editie van IT Academy colleges. Het college wordt speciaal georganiseerd voor professionals, studenten en werkzoekenden en is gratis toegankelijk.


Leestijd: 1 minuut

Wees welkom op de Zernike Campus waar Martijn Mondria en Maurice Taekema, van CUMLAUDE.AI, spreken over datatoepassingen in de praktijk, de ontwikkelingen in het vakgebied en de toekomst van business intelligence (BI).

Tegenwoordig beschikken bedrijven en organisaties over enorme hoeveelheden data. Door data-analyse toe te passen worden nieuwe inzichten verkregen en wordt nieuwe informatie opgedaan. Het visualiseren en presenteren van deze gegevens aan diverse stakeholders is ontzettend belangrijk om de boodschap over te brengen en deze belanghebbenden te overtuigen van de nieuwe inzichten. Vandaag de dag is deze informatie cruciaal bij bedrijfs- of beleidsbeslissingen.

De bijeenkomst start met een overzicht van de ontwikkelingen in het vakgebied. Generatieve AI is ontzettend actueel en de komende tijd krijgt iedereen hier mee te maken. Martijn geeft inzicht in de ontwikkelen en spreekt zijn gedachten uit over de toekomst van AI. Vervolgens licht hij een casus toe vanuit de praktijk. CUMLAUDE.ai bouwt business intelligence (BI) en AI oplossingen voor bedrijven en organisaties, waaronder gerenommeerde organisaties als UWV.

In het tweede deel van het college staan BI en AI centraal. Maurice geeft een kijkje in de toekomst van BI. Op dit moment worden door de grote techbedrijven veel AI producten en diensten gelanceerd. Het college wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden is mogelijk via de evenementenpagina van IT Academy Noord-Nederland. Let op: vol = vol.