In beeld

Transformeer je buitenleven met deze ideeën voor tuin en terras

Idealiter geldt de tuin of het terras als het verlengstuk van de woning – een plek waar buiten en binnen in harmonie samenkomen. Een toevluchtsoord waar je kunt ontspannen na een lange dag, genieten van een kopje koffie in de ochtendzon of om een gezellige avond door te brengen met vrienden en familie. Om van tuin of terras een echte aanvulling van je huis te maken, hebben we hier enkele innovatieve ideeën op een rijtje gezet:


Leestijd: 2 minuten

Maak een comfortabele zithoek

Het hart van elke tuin of terras is de zithoek. Dit is een plek om te ontspannen, dineren en natuurlijk met vrienden en familie samen te komen. Dit is waar comfortabele en weerbestendige meubels in een overeenkomende stijl goed bij passen.

Ben je een doe-het-zelver, dan kan het een uitstekend idee zijn om een zithoek te maken met betonnen bouwblokken of steigerhouten planken. Beide materialen zijn tal van denkbare manieren te combineren om er iets moois van te maken. Voeg wat kussens en dekens toe voor extra comfort en gezelligheid. En wat dacht je van een vuurplaats of een buitenhaard voor een extra warmtebron en nog meer sfeer?

Creëer schaduw en een knus gevoel

Wil je jouw tuin of terras omtoveren tot een vaste stek, jaar in jaar uit, ongeacht het seizoen? Dan kun je gaan voor een mooie terrasoverkapping of misschien zelfs een glazen schuifwand om het binnen-buitengevoel te scheppen. Op zoek naar inspiratievolle ideeën? Bij Zon en Scherm vind je alles op het gebied van zonwering, zonneschermen, terrasoverkappingen en meer voor tuin, balkon en terras.

Voeg kleur en leven toe met planten en bloemen

Planten en bloemen zijn de essentie van menig tuinontwerp. Ze brengen kleur, leven en geur, en zijn een uitstekend object om verschillende zones binnen je tuin te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld planten- en bloembakken gebruiken die een dynamisch landschap creëren dat het hele jaar door boeiend blijft.

Ook een leuk idee: leg een kleine kruidentuin voor nog meer plezier in tuinieren en het genot van verse kruiden direct van eigen bodem!

Extra detail: De tuin omheinen

Tot slot, de begrenzing van je eigendom. Het is een detail dat het esthetische met het praktische verenigt en eveneens verantwoordelijk is voor een veilig gevoel in eigen huis. Een goed gekozen hekwerk geldt als bescherming, maar is ook kunstwerk op zich, goed voor de algehele uitstraling van je tuin.

Alles wat je nodig hebt op het gebied van stijlvolle hekwerken vind je op Hekkenwereld.nl, voor een afscheiding van de tuin op maat gemaakt.