In beeld

Uitgaan in Groningen: Leuke manieren om 's avonds Groningse café’s te verkennen

Groningen is een van de steden in Nederland die bekend staat om zijn bruisende nachtleven. Hier in Groningen kunnen bezoekers een aantal van de beroemde café’s van de stad verkennen. Dus of je nu voor het eerst in Groningen bent of een inwoner, die besloten heeft om het nachtleven in deze prachtige stad te ervaren, er is genoeg leuks voor jou!


Leestijd: 3 minuten

Het verkennen van café’s in de stad is een uitstekende manier om andere mensen te ontmoeten, om nog maar te zwijgen van de spanning en het authentieke gevoel dat je krijgt over de plek, maar het is raadzaam om je verkenningstocht te plannen om een perfecte tijd te hebben. De volgende tips helpen je om de beste ervaring te hebben tijdens het verkennen van het nachtleven van Groningen.

Waarom Groninger cafe’s verkennen

Groningen is de thuisbasis van de belangrijkste en meest bruisende café’s. De diverse café’s in de stad die verschillende soorten entertainment bieden, zijn de redenen waarom deze stad op je reisroute zou moeten staan. Bovendien bieden deze plekken geweldige aanbiedingen en promoties, zodat je geld kunt besparen en toch een leuke tijd kunt hebben. De kortingen op drankjes, snacks en evenementen zorgen ervoor dat je minder geld hoeft uit te geven, zodat je meer tijd hebt om de schoonheid van de stad te ontdekken.

Als je het nachtleven van Groningen verkent, kun je beginnen met de cafe’s, zoals aan de Grote Markt, het Oude Ebbingekwartier, de Zwanestraat en de Ellebogenbuurt. Als je geniet van de jupiler pro league, vergeet dan niet dat je ook genoeg tijd nodig hebt om de Groningse kroegen te bezoeken. Enkele van de beste café’s om te verkennen zijn de Pintelier, Soestdijk, de Drie Gezusters, Dot, de Drie Uiltjes, Café Hooghoudt, Stadscafé Pronk en de Wolthoorn.

Hoe verken je het nachtleven van Groningen?

Je moet je goed voorbereiden als je de café’s in deze fantastische stad gaat verkennen. Hier zijn de dingen die je moet doen.

Kleed je goed aan

Zorg ervoor dat je een geschikte outfit kiest voor elke kroeg of bar die je bezoekt. De meeste plaatsen hebben kledingvoorschriften waaraan bezoekers zich moeten houden om naar binnen te mogen. Zorg er daarom voor dat je weet wat je moet dragen zodat je niet wordt geweigerd als je aankomt.

Reserveer vooraf

Het is ook verstandig om van tevoren te reserveren om toegang te krijgen tot geweldige aanbiedingen en promoties. Door te reserveren kun je geld besparen omdat je kunt profiteren van de kortingen die het café biedt.

Verken met een groep

Groningen verkennen met een groep vrienden is de meest indrukwekkende manier om de beste tijd te hebben. Je krijgt de geest van het feesten, om nog maar te zwijgen van de gekke momenten die je samen doorbrengt. Zorg er dus voor dat iedereen op één lijn zit voordat je vertrekt. Je moet plannen waar te beginnen en wat te doen. Verzamel daarom iedereen voordat je plannen maakt en zorg ervoor dat je de leukste tijd hebt. Bovendien is uitgaan in een groep veiliger dan alleen.

Drankje en genoeg water

Je zult water moeten kopen in de kroeg. Maar als je daar geen budget voor hebt, neem dan genoeg water mee om de hele nacht gehydrateerd te blijven.

Contant geld bij je hebben

Je zult merken dat je in de meeste café’s in Groningen kunt pinnen. Daarom hoef je weinig  contant geld bij je  te hebben om de drankjes te betalen. Het is wel een goed idee om extra geld mee te nemen voor andere uitgaven.

Conclusie

Het nachtleven van Groningen biedt je een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. Je kunt tal van café’s bezoeken, terwijl jij je onderdompelt in de tradities van de stad.