In beeld

Partnerbijdrage

Waarom de Waddeneilanden de perfecte vakantiebestemmingen zijn

Als er iets is dat we van de pandemie hebben geleerd, dan is het wel dat Nederland ook een hartstikke mooi land is om op vakantie te gaan. Sterker nog: sinds die periode gaan we steeds vaker in eigen land op vakantie, blijkt uit onderzoek. Als er één plek is, waar we al jarenlang toeristen zien, dan zijn het wel de Waddeneilanden.


Leestijd: 4 minuten

Vanuit provincie Groningen ben je zo op een van de eilanden. Vanaf de haven in Lauwersoog vertrekken bijvoorbeeld dagelijks boten naar Schiermonnikoog. Leuk voor een dagje, maar ook zeker voor een weekend of langer! Een vakantie daar boek je zo via Wadly.nl. Waarom een vakantie op de eilanden een goed idee is, lees je in dit artikel.

Natuur, rust en ruimte op de Waddeneilanden

Hoewel er dus veel toeristen uit binnen- en buitenland naar de Waddeneilanden gaan, betekent dit niet dat het superdruk is op de eilanden. Er is immers maar een maximum aan vakantieverblijven op de eilanden te vinden. Hoe druk het op een volle boot naar een eiland als Ameland of Vlieland ook kan lijken; op het moment van aankomst verspreidt de drukte zich binnen no time. Voordat je het weet, is rust, natuur en ruimte het enige wat je ervaart daar.

Dat is iets waar de Waddeneilanden om bekend staan: de mooie natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen en de rust en de ruimte die je op weinig plekken in Nederland vindt. Daarom is het de ideale vakantiebestemming om even tot rust te komen in het groen. Het maakt niet uit waar je verblijft, want iedere accommodatie, kampeerplek of hotelkamer is in de buurt van de natuur op de Waddeneilanden. Een goede plek om even helemaal op te laden dus.

Verschillende soorten accommodaties om te boeken

Daarnaast vind je op ieder Waddeneiland voldoende keuze in verschillende soorten accommodaties. Waar de één het heerlijk vindt om te kamperen op een natuurkampeerterrein, laat de ander zich liever verwennen in een luxe hotel aan zee. Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om een bungalow of vakantiewoning te boeken met verschillende kamers en een volledig uitgeruste keuken. Het is maar net wat je zelf wil.

Wat wel aan te raden is, is om vooraf al een plekje te boeken. Kijk bijvoorbeeld eens tussen dit overzicht vakantiehuizen Ameland om te kijken of er wat voor je tussen zit of ga op zoek naar een fijne kampeerplek op Vlieland ergens in het hart van het groen. Het is met name in het hoogseizoen een aanrader om alles vooraf te reserveren, zodat je zeker weet dat je op een van de eilanden kunt verblijven.

Van alles te beleven op de Waddeneilanden voor jong en oud

Ook als je juist van alles wil ondernemen, zijn de Waddeneilanden een goed idee. Waar je in Groningen stad al gauw voor het beklimmen van de Martinitoren of het eten van een eierbal gaat, zijn de activiteiten op de Waddeneilanden vaak wat meer gericht op de natuur. Zo kun je op alle eilanden een boottocht boeken, zoals een zeiltocht of een robbentocht waarbij je op zoek gaat naar zeehonden en andere wilde dieren in of rondom de Waddenzee. Ook leuk: wandel van Schiermonnikoog naar Lauwersoog (of andersom) als het eb is onder begeleiding van een gids.

Ben je wel van de actieve uitdagingen dan is er op de eilanden zelf ook nog van alles te doen. Kom bijvoorbeeld surfen op Vlieland en leer daar de kneepjes van het vak. Of ontdek hoe het is om te kitesurfen of om op het strand te rijden met een blokart. Voor jong en oud is het eveneens mogelijk om te paardrijden bij zonsondergang. Het eiland Terschelling leent zich daar perfect voor. Ga je liever wandelen? Boek dan een wandeling met een gids of boswachter en leer meer over de natuur op het eiland.

Op de boot naar de Waddeneilanden is het al vakantie

Heb je ondanks bovenstaande redenen en voordelen nóg een reden nodig om die vakantie naar de Waddeneilanden te boeken? Wat dacht je van het volgende: je vakantie begint al zodra je op de boot zit. Vanuit Groningen ben je zo in Lauwersoog; ook Harlingen is in verhouding dichtbij. Je hoeft dus niet ver te reizen om in de haven te komen. Daar stap je op de boot en zonder dat je het meteen doorhebt, is de vakantie gestart.

Ga met droog weer naar buiten om het vasteland steeds kleiner te zien worden en laat je meevoeren door de wind. Wie weet spot je onderweg wel zeehonden die op een zandbank liggen te zonnen! Ook binnen in de boot is het fijn toeven wanneer het bijvoorbeeld niet zo lekker weer is om buiten te staan. Bestel een kop thee of koffie en geniet van het uitzicht op zee. Zo zie je maar: een vakantie op en naar de Waddeneilanden is zo gek nog niet.