In beeld

Wethouder start volgende nieuwbouwproject in Meerstad: Parkhoven

De wijk Meerstad ontwikkelt zich opnieuw verder dankzij een nieuwbouwproject met ruime rij- en halfvrijstaande woningen. Het betreft het nieuwbouwproject Parkhoven, waarvoor wethouder Rik van Niejenhuis donderdagmiddag een officiële starthandeling verrichtte. In totaal komen er 36 woningen, die nog niet allemaal zijn verkocht. Maar ontwikkelaar Heijmans heeft er alle vertrouwen in dat dat spoedig wel zal gebeuren, en vandaar dat de nieuwbouw nu al van start is gegaan.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwbouwproject Parkhoven ligt in de wijk Groenewei, het dichtst bij Groningen gelegen onderdeel van Meerstad. Het gaat om de eerste fase, met 13 woningen.

In totaal komen er in dit project van ontwikkelaar Heijmans 36 rij- en halfvrijstaande woningen.

De toekomstige bewoners komen in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De woningen zijn ruim en hebben uitzicht op het groene hart van Groenewei. Daarnaast zijn ze duurzaam, doordat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Met een warmtepomp worden de woningen verwarmd en gekoeld.

Groenewei ligt van alle Meerstadwijken het dichtst bij de stad Groningen en direct aan Park Meerstad. De ontwikkeling van Groenewei is bijna klaar. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden zijn door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer. In de wijk zitten een basisschool met kinderopvang en supermarkt Jumbo. In totaal komen er zo’n 350 woningen in deze wijk.

Starthandeling

Er werden voor de starthandeling drie baniervlaggen gehesen: één door wethouder Rik van Niejenhuis, één door Remco van der Mossel, directeur van Heijmans, en één door de kopers van bouwnummer 1 van dit project.

Meer informatie over Parkhoven: www.parkhoven-meerstad.nl/