Sport

Arjan Taaij stopt na elf jaar als hoofdcoach bij Lycurgus

Aan het vertrouwde beeld bij Nova Tech Lycurgus met Arjan Taaij als coach Langs de lijn komt na elf seizoenen een eind. Taaij stopt als coach en de intentie is om de nieuwe algemeen directeur van Nova Tech Lycurgus te worden. Taaij en de club zijn hierover in gesprek. Lycurgus presenteert op korte termijn de nieuwe hoofdcoach.


Leestijd: 1 minuut

Arjan Taaij kreeg in 2018 de sportpenning van de gemeente Groningen; inspiratiebron voor de Stad
Arjan Taaij kreeg in 2018 de sportpenning van de gemeente Groningen; inspiratiebron voor de Stad

Taaij kijkt met veel dankbaarheid terug op de achterliggende periode als coach. ‘Ik heb het als uniek ervaren om onderdeel te zijn van een hele mooie sportclub met veel passievolle en loyale mensen. Het heeft me verrijkt in wie ik nu ben. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan. Natuurlijk de mensen die ik heb leren kennen. Dat is vooral wat ik mooi vind aan deze hele reis. Dat het me dat gebracht heeft en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor.’

Taaij is al sinds 2011 als coach bij Lycurgus actief. Eerst twee jaar als assistent en sinds het seizoen 2013/2014 als eindverantwoordelijke. Sindsdien heeft de sportieve ontwikkeling van Nova Tech Lycurgus een vlucht genomen. In totaal streed Taaij met zijn teams in 23 finales om de prijzen. Waarvan veertien gewonnen werden. Op 11 oktober 2015 was het winnen van de Supercup in Doetinchem de eerste prijs en de op 10 april 2023 in Den Bosch gewonnen bekerfinale de veertiende.

In juli 2018 kreeg Taaij op persoonlijke titel de sportpenning van de gemeente Groningen. Niet alleen vanwege het feit dat Lycurgus drie keer op rij landskampioen was, maar ook vanwege zijn inspirerende rol in Groningen en omgeving om mensen in beweging te krijgen. Naast zijn tomeloze inzet voor Lycurgus is Taaij actief bij de Nederlandse volleybalbond en werkzaam bij de Hanze, als verantwoordelijke voor het topsportbeleid.