Sport

Arjen Robben genomineerd als speler in beste elftal ooit

Maar liefst drie oud-spelers van FC Groningen maken kans om gekozen te worden in het beste elftal ooit. Ronald Koeman, Johan Neeskens en Arjen Robben zijn de gelukkigen. De verkiezing van het beste elftal ooit is een alternatief voor de Gouden Bal-verkiezing, die het tijdschrift France Football normaal gesproken jaarlijks organiseert.


Leestijd: 1 minuut

Arjen Robben genomineerd als speler in beste elftal ooit
Arjen Robben genomineerd als speler in beste elftal ooit

Het Franse blad is van mening dat door de coronacrisis geen goed beeld van de beste voetballers van 2020 kan worden geschetst en besloot daarom dit jaar geen Gouden Bal uit te reiken. In totaal zijn twaalf Nederlanders genomineerd. Naast Koeman, Neeskens en Robben gaat het om: Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ruud Krol, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Ruud Gullit en Johan Cruijff.

Meer dan honderd spelers uit het verleden maken kans om gekozen te worden. Per positie zijn tien spelers genomineerd. Robben heeft concurrentie van onder andere Lionel Messi en David Beckham. Ronald Koeman heeft concurrentie van oud-spelers als Franz Beckenbauer en Franco Baresi. Het beste elftal aller tijden wordt in december onthuld.

In totaal gaan 170 journalisten bepalen welke spelers in het elftal komen. Fans kunnen ook stemmen op de site van France Football.