Sport

Arjen Robben binnenkort jeugdtrainer bij Be Quick

Arjen Robben keert terug op het voetbalveld. Niet als speler, maar als trainer  van de jeugd onder veertien jaar van Be Quick 1887. Dat bevestigt voorzitter Johan Vreeken van de club tegenover RTV Noord. Robben zijn oudste zoon Luka voetbalt in het onder veertien team.


Leestijd: 1 minuut

Zoons Arjen Robben treden in zijn voetsporen en gaan naar jeugdopleiding FC Groningen
Zoons Arjen Robben treden in zijn voetsporen en gaan naar jeugdopleiding FC Groningen

Formeel gaat Robben per 1 januari beginnen. Vorig jaar oktober viel de 37-jarige Robben al een keer als gelegenheidscoach in bij het team van zijn jongere zoon Kai. Die toen bij Be Quick onder negen jaar speelde. En in augustus werd Robben in Winschoten gespot als grensrechter langs de lijn. Be Quick wil zelf niet veel aandacht geven aan de komst van Robben, maar zijn er uiteraard mee in hun nopjes.

Naar verluidt doet Robben geen beroep op een vrijwilligersvergoeding van ruim 150 euro waar hij strikt genomen wel recht op heeft. De Bedumer is met zijn gezin neergestreken aan de Verlengde Hereweg en woont op korte afstand van stadion Esserberg. De jeugd onder veertien jaar doet het niet geweldig in de competitie. Van de laatste zes wedstrijden wonnen ze slechts één keer.

Afgelopen zomer stopte Robben definitief als voetballer, nadat een rentree bij FC Groningen moeizaam verliep.