Sport

Bakkati gaat als assistent met Jaap Stam mee naar Amerika

Said Bakkati uit Groningen gaat met Jaap Stam mee naar FC Cincinnati. Stam is de nieuwe hoofdtrainer en de opvolger van de in februari ontslagen Ron Jans. De 38-jarige Bakkati is momenteel nog assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord en kon daar blijven, maar op de vraag van Stam kon Bakkati geen nee zeggen.


Leestijd: 1 minuut

Bakkati gaat als assistent met Jaap Stam mee naar Amerika
Bakkati gaat als assistent met Jaap Stam mee naar Amerika

Bakkati en Stam werken al sinds 2015 samen. Via een jaar Jong Ajax, twee seizoenen bij Reading FC in de Engelse Championship volgde een jaar op de bank bij PEC Zwolle waarna de overgang naar Feyenoord samen gemaakt werd. Stam hield het niet lang vol als hoofdcoach. Bakkati bleef en ging Advocaat assisteren. In Cincinnati komen beide wegen nu weer samen voor als het goed is minimaal anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar.

De Amerikaanse club ging bij de online presentatie overigens stevig in de fout door een foto van iemand anders dan Stam te gebruiken. De grote vraag is nu wanneer beide trainers af kunnen reizen naar Amerika. De competitie in de MLS ligt al sinds maart stil. FC Cincinnati was de competitie begonnen met twee nederlagen. Bakkati beëindigde zijn loopbaan als actief voetballer in 2014 bij FC Emmen om daar het seizoen erop zijn loopbaan als trainer te starten in Emmen. (foto: Youtube)