Basketballploeg kansloos ten onder

Het Nederlands basketballteam met Hein Gerd Triemstra in de gelederen is donderdagavond met ruime cijfers van de mat geveegd door Khimki uit Rusland: 54-80.

Door de nederlaag is Nederland veroordeeld tot een duel op plaats vijf. Zaterdagmiddag is Eiffel Towers tegenstander in dit plaatsingsduel.

In het duel tegen Khimki was Hein Gerd Triemstra topscorer van het Nederlands team met 15 punten. De Russen bouwden al in het eerste kwart een voorsprong op van 12-23. Bij rust was het verschil meer dan het dubbele (21-46). In het tweede bedrijf namen de Russen gas terug en bleef het verlies uiteindelijk beperkt tot 26 punten. Door de nederlaag blijft de HBW-balans van Oranje negatief. Van de twintig wedstrijden die het Nederlands team ooit speelde won het slechts negen.