Sport

Bauke Mollema begint aan zijn twaalfde Tour de France

Het begint voor Bauke Mollema inmiddels gewoon te worden. Meedoen aan het grootste wielerevenement van het jaar; de Tour de France. De 35-jarige Mollema begint er vandaag voor de twaalfde keer aan. Zijn 21e grote ronde in totaal. Er wacht de renners een tijdrit van ruim dertien kilometer in Kopenhagen.


Leestijd: 1 minuut

Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland
Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland

Het is de eerste keer dat Mollema in het rood-wit-blauw te zien is. Hij werd vorige week woensdag Nederlands kampioen tijdrijden in Emmen en mag een jaar lang zijn trui in tijdritten tonen. In een relatief bochtig parcours zal Mollema er vol voorgaan, omdat zijn tijdritten de laatste tijd verbeterd zijn zit een mooie ereplaats er misschien wel in. Om 16.04 uur start Mollema. Er wordt tegen de avond regen verwacht, waardoor de kanshebbers vroeg starten.

Vervolgens zullen we de renner van Trek Segafredo de eerste week weinig zien. Mollema heeft een goed klassement definitief vaarwel gezegd en gaat puur voor etappewinst. Dat lukte in de Tour al twee keer, in 2017 en vorig jaar. De rittenkaper heeft al laten weten dat het pas vanaf rit acht interessant wordt met de opmerking dat er eigenlijk teveel aankomsten bergop liggen. Mollema houdt van heuvelachtige omstandigheden om zijn plannen goed uit te kunnen voeren.

Waarschijnlijk staan in ieder geval de etappes dertien en veertien naar Saint Etienne en Mende rood omcirkeld in het routeboek. Dat lijken op voorhand kolfjes naar de hand van de Groninger. Nu hopen dat het coronaspook wegblijft.