Sport

Bauke Mollema blijft met de besten meegaan in Tour de France

Het tempo lag ontzettend hoog op de slotklim naar Orcières-Merlette in de vierde etappe van de Tour de France. Er bleef een hele selecte groep over. Bauke Mollema was er één van. De Groninger moest wel al zijn energie aanspreken, maar hij rolde zonder tijdverlies als dertiende over de streep.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema ontvangt Abel Tasman erepenning
Bauke Mollema ontvangt Abel Tasman erepenning

In de finale van de etappe over een kleine 160 kilometer nam Jumbo-Visma het heft in handen en de grote favoriet voor de eindzege, Primoz Roglic, rondde het ogenschijnlijk heel eenvoudig af. De Nederlandse ploeg hield het tempo verschroeiend hoog, waardoor zo'n vijftien coureurs uiteindelijk bij elkaar bleven. Mollema probeerde zich een aantal keren goed voorin te positioneren, maar in de laatste kilometer was het een kwestie van aanhaken.

Er zat geen energie meer in de benen om zich nog te mengen in de debatten voor etappewinst. 'Ik had de benen niet om nog mee te kunnen sprinten voor de zege. Jammer, maar ik onthoud ook dat ik geen tijd verlies en dat is een goede zaak.'  Mollema steeg naar de elfde plaats in het algemeen klassement. De kopman van Trek Segafredo heeft een achterstand van 17 seconden op leider Julian Alaphillipe. 

Het peloton trekt woensdag Privas met een grote kans op een massasprint. Een dag later is het weer alle hens aan dek voor de klassementsrenners met in de laatste dertig kilometer alleen maar stijgende wegen.