Sport

Bauke Mollema drie keer in actie tijdens WK wielrennen in Australië

Het was vorige week al duidelijk dat Bauke Mollema zich op mag maken voor zijn debuut tijdens het WK tijdrijden in Australië. De Nederlands kampioen is door de bondscoach Koos Moerenhout 'Een zekerheid' op dit onderdeel genoemd. Inmiddels is bekend dat Mollema zich ook op mag maken voor het WK op de weg en de mixed relay.


Leestijd: 1 minuut

Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland
Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland

Op het zware parcours in de kustplaats Wollongong ten Zuiden van Sydney moeten de renners in de wegwedstrijd bijna 4000 hoogtemeters overwinnen om na 277 kilometer te bepalen wie de regenboogtrui aan mag trekken. De intentie is dat Mathieu van der Poel als kopman start, maar zeker is dat nog niet. Van der Poel komt terug van een slechte Tour de France en is zich bezig klaar te stomen voor de wereldtitelstrijd.

Mollema zal een belangrijke steunpilaar zijn om Van der Poel tot diep in de finale te helpen. Het zal naar verwachting een slopende wedstrijd worden. Iets wat Mollema over het algemeen goed ligt. Moerenhout heeft met mannen als Dylan van Baarle, Taco van der Hoorn en Pascal Eenkhoorn pure knechten geselecteerd. Alles in dienst van de kopman. Mocht Van der Poel niet genoeg zijn dan lijkt het logisch om Mollema door te schuiven als kopman.

Vier dagen voor de wegwedstrijd is op 21 september de mixed relay, de ploegentijdrit met aflossing voor mannen en vrouwen. Ook hiervoor is Mollema geselecteerd. Samen met Van der Poel en Mollema's ploeggenoot bij Trek Segafredo, Daan Hoole, rijden deze drie bij de mannen. Het vrouwentrio wordt gevormd door Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Riejanne Markus. Dit zestal mag kansrijk geacht worden om een medaille in de wacht te slepen.