Sport

Bauke Mollema heeft goed trainingskamp achter de rug

Na een trainingskamp van tweeënhalve week met zijn ploeg Trek Segafredo is Bauke Mollema maandag teruggekeerd naar zijn gezin in Monaco. In Spanje heeft Mollema de puntjes op de i gezet van zijn voorbereiding richting het nieuwe seizoen. Op woensdag 3 februari is het zover. Dan spelt Mollema voor het eerst sinds 11 september vorig jaar een rugnummer op.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

De vijfdaagse etappekoers Ster van Bessèges in Zuid-Frankrijk is de eerste wedstrijd op het wielerprogramma van Mollema in 2021. Daar waar vanwege de coronamaatregelen alweer diverse voorbereidingskoersen sneuvelen gaat deze wedstrijd wel door. Een koers over glooiend terrein met op de slotdag een tijdrit over 11 kilometer met een klimmende slotfase.

De Groninger liet vanuit Spanje weten blij te zijn om weer een paar weken met zijn ploeggenoten samen te zijn nadat hij ruim vier maanden op eigen houtje zich voorbereid had. Conditioneel constateerde Mollema meer dan in orde te zijn en klaar te zijn voor een eerste maand met veel voorbereidingskoersen in Frankrijk.

Een eerste datum om te noteren is zaterdag 6 maart. Dan staat de epische Strade Bianche in het Italiaanse Toscane op zijn programma. Waarna de voorbereiding op de klassiekers Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik begint.  Tegen die tijd is het alweer eind april.