Sport

Bauke Mollema kijkt terug op tegenvallende Ronde van Italië

De ambitie voor Bauke Mollema was voor de start van de 104e Ronde van Italië duidelijk. Proberen een etappe te winnen. De Groninger ging vier keer mee in de aanval, maar meer dan een keer een vijfde plaats op de Monte Zoncolan zat er niet in voor Mollema. Hij kijkt dan ook niet positief terug op drie weken buffelen in Italië.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Na de tweede rustdag afgelopen dinsdag lukte het Mollema ook niet meer om nog een keer  mee te gaan in de ontsnapping. De benen waren niet goed genoeg meer. De kou en aanvalslust in de eerste twee weken hadden ervoor gezorgd dat de kracht langzaam verdween. Daar komt nog bij dat het voor zijn ploeg Trek Segafredo ook niet meeviel. De kopmannen Vicenzo Nibali en Giulio Ciccone kregen met valpartijen te maken. De laatste moest daardoor zelfs opgeven in de slotweek.

Mollema reageerde voor de camera van Europsport. 'Ik ben blij dat het erop zit. Zeker de laatste week ging het niet top meer. Ik had nog wel plannen, maar het lukte niet. Het was een teleurstellende Giro. Zowel voor mezelf als voor de ploeg.' Geen greintje positivisme uit de mond van de renner die normaal gesproken houdt van de grote rondes.

De kunst is nu om deze negatieve ervaring zo snel mogelijk te vergeten, want over vier weken is de start van de Tour de France. Op zaterdag 26 juni is het zover. Het plan is dat Mollema daar met klassementsambities begint. Dan is het belangrijk om en uitgerust te zijn, maar de vorm moet ook beter zijn. Werk aan de winkel derhalve voor de 34-jarige Mollema die zijn achttiende grote ronde als 28e eindigde op ruim anderhalf uur voor de winnaar Egan Bernal.