Sport

Bauke Mollema klaar voor de Tour de France

Komende zaterdag gaat twee maanden later dan oorspronkelijk gepland de Tour de France alsnog van start. Na een gedwongen pauze van maanden is het wielerpeloton een aantal weken geleden weer in gang geschoten. Bauke Mollema gaat in Nice van start voor zijn tiende Ronde van Frankrijk met klassementsambities.


Leestijd: 1 minuut

Sterke start Bauke Mollema in Tour de France
Sterke start Bauke Mollema in Tour de France

Samen met Richie Porte is Mollema kopman bij Trek Segafredo. De eerste koersen lieten zien dat Mollema met betere benen uit de coronaperiode gekomen lijkt te zijn. Wat dit waard is moet de komende dagen blijken. Feit is dat de benen vanaf het begin goed moeten zijn, want dit is geen Ronde van Frankrijk met een lange vlakke aanloop. Zondag moeten de klassementsmannen direct met het water voor de dokter. Het is dan direct klimmen geblazen.

Mollema laat vanuit Frankrijk weten er helemaal klaar voor te zijn. 'Het wordt een zware Tour, zeker in de laatste week, waarin de beslissingen zullen vallen. Omdat de eerste week zo lastig is, zul je echter vanaf het begin goed moeten zijn.'  Zoals altijd verkende de Groninger de meeste belangrijke etappes en daarom kent hij de zwaarte van deze Tour goed.

Bijna twee weken geleden werd Mollema vierde in de Ronde van Lombardije, de klassieker die hij vorig jaar oktober wist te winnen. Het Nederlands kampioenschap afgelopen weekend in Drenthe liet de klimmer schieten om in Frankrijk de laatste puntjes op de i te zetten. Als Mollema zich vanaf het begin kan tonen dan kunnen we ons opmaken voor een mooie tour. Hij is onderhand zeer ervaren en weet wat er komt kijken bij een grote ronde van drie weken.

Met deze keer maar liefst negen grote bergritten plus diverse lastige tussen etappes. Sprinters lijken op voorhand maar vijf kansen te krijgen. En voor Mollema geldt des te zwaarder het wordt des te meer hij uit de verf komt, omdat zijn taaiheid en onverzettelijkheid nog meer gaat tellen.