Sport

Bauke Mollema komende week te zien in Surhuisterveen

Zo vaak rijdt Bauke Mollema niet in eigen land, dus Mollema-fans opgelet. Aanstaande dinsdag maakt de Groninger zijn opwachting in de 42e Profronde van Surhuisterveen. Na het Nederlands kampioenschap op de weg op 23 juni nam Mollema vakantie, omdat hij voor het tweede jaar op rij niet geselecteerd was voor de Tour de France.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023

Mollema trapt maandag af in het traditioneel eerste criterium in Nederland na de Tour, ‘Daags na de Tour’ in Boxmeer. Daarna volgt dus een dag later Surhuisterveen, waar de 37-jarige renner overigens nog nooit wist te winnen. Op vrijdag 26 juli geeft Mollema acte de présence in Heerlen. En drie dagen later, op maandag 29 juli, is de 37-jarige renner voorzien in de Draai van de Kaai in Roosendaal.

Waarschijnlijk is de klassieker Classica San Sebastian, waar Mollema in 2018 de beste was, op zaterdag 10 augustus de eerste grote koers waar de coureur van Lidl-Trek weer een rugnummer opspeld. Zijn grote doel voor de tweede helft van het seizoen is eind september het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in het Zwitserse Zurich en omgeving.

De Profronde van Surhuisterveen begint komende dinsdag om 19.00 uur.