Sport

Bauke Mollema onderweg naar volgende klus


Leestijd: 1 minuut

De Ronde van Zwitserland is één van de voorbereidingswedstrijden op de Tour de France. Een groot deel van de Rabobank ploeg staat op 4 juli aan het vertrek in Rotterdam. Zo rijden Robert Gesink, Oscar Freire en Laurens ten Dam in Zwitserland. Mollema, die de afgelopen twee weken op Ameland herstelde van zijn inspanningen in de Giro, rijdt na de Ronde van Zwitserland nog het NK in Limburg en neemt daarna even helemaal gas terug. Vermoedelijk zal de Classica San Sebastian in Spanje op zaterdag 31 juli weer de eerste wedstrijd zijn.

In Zwitserland staan uiteraard de nodige beklimmingen op het programma, maar er zijn een aantal etappes waar het klimwerk al aan het begin of halverwege de rit ligt en daardoor niet beslissend zal zijn. Vermoedelijk zal Mollema zich willen tonen in de zesde etappe van Meiringen naar La Punt over ruim 210 kilometer. Op donderdag 17 juni staan 2 cols van de buitencategorie en eentje van de eerste categorie op het programma. De top van de slotklim, de Albulapass op 2315 meter hoogte, ligt luttele kilometers voor de finish.

Het ligt voor de hand dat Mollema na zijn vrije rol in Italië met name Gesink zal moeten bijstaan om hem naar een topklassering in Zwitserland te loodsen. De stadjer een beetje kennende zal hij echter niet geruisloos mee willen rijden en willen profiteren van de meegenomen vorm uit de Giro.