Sport

Bauke Mollema pas in april weer in actie

Bauke Mollema stond aanvankelijk opgesteld om vorige week Parijs-Nice te rijden, maar zijn ploeggenoot Julien Bernard kreeg de voorkeur bij Lidl Trek. Daardoor komt Mollema nu pas begin april weer in koers.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht

Het zegt iets over de veranderde positie van de Groninger binnen de ploeg die steeds meer moet knokken voor zijn plekje in de ploeg. De 37-jarige Mollema wil zich revancheren voor een seizoen dat minder succesvol verliep en de start met zijn eerste deelname aan de Tour Down Under plus een tweetal eendaagse leek goed.

Zeker in de laatste koers de Cadel Evans Great Ocean Road Race was Mollema de hele dag in de aanval om pas in de slotfase teruggehaald te worden. Sindsdien reed de ervaren coureur eind februari nog twee klassiekers in Frankrijk om na het wegvallen van Parijs-Nice, een belangrijke voorbereidingskoers van een een week, nu pas op 1 april weer een rugnummer op te spelden.

In de Ronde van het Baskenland. Een zesdaagse etappekoers. Daar moet Mollema dan de basis leggen voor de voorjaarsklassiekers Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De eerste piek van het seizoen. De komende bijna drie weken zal Mollema de wegen en hoogtemeters rondom zijn woonplaats Monaco gebruiken om verder aan zijn vorm te werken.