Sport

Bauke Mollema blij terug te zijn rentree in het wielerpeloton

Met een zestiende plaats in de afsluitende tijdrit in de Ster van Bessèges heeft Bauke Mollema zijn terugkeer in het peloton afgesloten. Na vijf dagen in de Franse rittenkoers vond Mollema zich terug op de 65e plaats op bijna zesenhalve minuut van de Belgische winnaar Tim Wellens.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

De eindklassering is van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat de Groninger na bijna vijf maanden zonder competitie zijn positie tussen de wielen weer in kon nemen. In de zaterdagetappe probeerde liet Mollema zich van voren zien. Hij probeerde mee te zitten in de ontsnapping van de dag, maar dat lukte net niet. 'Fijn om terug te zijn in het peloton', liet Mollema na afloop via twitter weten.

Twee jaar geleden eindigde de ervaren coureur van Trek Segafredo als vierde in het eindklassement. Dat is echter onvergelijkbaar met de editie van 2021. Door corona zijn diverse voorbereidingskoersen afgelast en trokken veel toppers naar Frankrijk. De Ster van Bessèges was heel sterk bezet. In de afsluitende tijdrit reed Mollema een seconde sneller dan twee jaar terug. Daar werd hij toen vierde mee en nu zestiende.

De beste tijdrijder van de wereld, de Italiaan Filippo Ganna, won de rit tegen de klok. Mollema was op tijd thuis voor het avondeten in Monaco en neemt nu een paar dagen rust. Vanaf donderdag staat de vierdaagse Tour de la Provence op het programma. De derde etappe is er eentje om naar uit te kijken. Dan ligt de finish in Chalet Reynard, op driekwart van de beklimming van de mythische Mont Ventoux. Dat betekent in de finale ruim vijftien kilometer klauteren.