Sport

Bekerloting voor Lycurgus en andere Groninger clubs aangepast

Het bekertoernooi in het volleybal is aanpast. Omdat in de lockdown de bekerdeelnemers uit de Topdivisie, Eerste divisie en Tweede divisie, niet kunnen trainen is de volleybalbond Nevobo genoodzaakt de opzet van het bekertoernooi te veranderen. Er is opnieuw geloot en Amysoft Lycurgus treft nu in de achtste finale de winnaar van het duel MKB Accountants VCV uit Veenendaal tegen Prima Donna Kaas Huizen. Beide ploegen spelen in de Topdivisie.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor
Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor

Te spelen op 25, 26 of 27 januari in Veenendaal of Huizen. De rest van het schema is ook geloot. Bij winst in de achtste finale volgt in de kwartfinale wederom een uitwedstrijd voor Amysoft Lycurgus tegen of Bas Autowas/VV Voorsterslag HS 1 uit Zwolle (Eerste Divisie), VoCASA HS 2 uit Nijmegen (Topdivisie), Spaarnestad HS 1 uit Haarlem (Topdivisie) of SV Dynamo Apeldoorn HS 2 uit Apeldoorn (Topdivisie). De halve finale betreft dan normaal gesproken een thuiswedstrijd voor Amysoft Lycurgus tegen Draisma Dynamo.

Het grootste deel van de niet-Eredivisie teams traint nog niet, en moet dat gaan organiseren. Dit leidt in de praktijk soms tot problemen, omdat de hele sportinfrastructuur momenteel stilligt. Om die reden is de Nevobo tot de conclusie gekomen dat de opzet van het bekertoernooi gewijzigd dient te worden. Uitgangspunt is dat zoveel mogelijk teams die nog in het bekertoernooi actief zijn daadwerkelijk kunnen gaan spelen, en zich op redelijke wijze kunnen voorbereiden op deze wedstrijden.

Topdivisionist DIO Bedum lootte in een tussenronde een thuisduel tegen Compaen uit Oostzaan. De dames van Donitas en Kamernet/Veracles uit Groningen, beide uitkomend in de Topdivisie, spelen respectievelijk thuis tegen eredivisionist Draisma Dynamo en uit tegen topdivisisionist Rivo Rijssen. De vraag is wel of deze clubs in staat zijn om de benodigde trainingen in de benen krijgen.