Beloften FC Groningen denderen door

Jong FC Groningen heeft een uitstekende competitiestart. Maandagavond werd alweer de derde zege op rij geboekt. Op Sportpark Corpus den Hoorn werd Jong ADO Den Haag met 4-1 verslagen. De ploeg van trainer Erwin van der Looi is inmiddels gestegen naar de tweede plaats in de Beloften Eredivisie met 12 punten uit 6 wedstrijden.

Zoals de laatste weken te doen gebruikelijk nam Jong FC Groningen vanaf het begin het initiatief. Als was het spelniveau over de hele wedstrijd genomen iets minder dan de laatste weken. Na ruim een half uur zorgde Leandro Bacuna voor de verdiende voorsprong. In de 31e minuut schoot de talentvolle middenvelder een vrije trap in de linkerbovenhoek. Dat was ook de ruststand. Vier minuten na verdubbelde Danny Menting de voorsprong.

Bacuna was de man van de wedstrijd. Dit bekroonde hij in de 61e minuut met zijn tweede treffer van de avond. Hij volleerde de vrijvallende bal, na doorkoppen van invaller Pepijn Kluin, vanaf een meter of tien snoeihard tegen de touwen. Nadat Jong ADO Den Haag een kwartiertje voor tijd de eer redde, zorgde Mike Zonneveld voor de 4-1 eindstand. De middenvelder deed dit door een vrije trap binnen te schieten. Inmiddels is Jong FC Groningen al vier wedstrijden ongeslagen. Alleen de openingswedstrijd van het seizoentegen Jong PSV ging verloren.

Komende maandag speelt Jong FC Groningen wederom thuis. In de Euroborg staat de topper tegen de nummer drie Jong Feyenoord/Excelsior op het programma.