Sport

Bestuur Donar hoopvol over het nieuwe seizoen

Ondanks een slechte voorbereiding en een kansloze nederlaag in de strijd om de Supercup is het bestuur van Donar hoopvol gestemd om een goed seizoen te draaien. Het is tijd voor het halfvolle glas en het negativisme achter te laten zo laat de club op de website weten in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Aris Leeuwarden.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Voorzitter Jannes Stokroos refereert aan vorig seizoen toen na een geweldige voorbereiding de competitiestart in Leeuwarden in de slotseconde een nederlaag opleverde. Het bestuur is realistisch en erkend dat het voorseizoen niet best was en dat de strijd om de Supercup liet zien dat Donar niet klaar was voor het grote werk.

Maar er blijft volop vertrouwen. 'Wij, het bestuur en de trainersstaf, zijn er van overtuigd dat de huidige spelers gaan bewijzen dat wij ze niet voor niets hebben gekozen en dat de resultaten gaan komen.' En voor de komende jaren kijkt de club positief naar de toekomst. Met name de ontwikkeling die de jeugdspelers doormaken en de nauwe samenwerking vanaf de jeugdselectie onder veertien jaar met de jeugdopleiding van Celeritas-Donar sluiten aan bij de ambities.

.De verkoop van seizoenkaarten en het aantal nieuwe BBC-leden gaat uitstekend, zo laat de club weten. De oproep is om in alle geledingen achter de club te blijven staan om te laten zien dat Groningen nog altijd de basketbalstad van Nederland is en blijft. Komende zaterdag is om 19.30 uur de tip-off in MartiniPlaza.