Sport

Bjorn Meijer voor zes miljoen euro naar Club Brugge

Bjorn Meijer stond pas veertien keer in de basis bij FC Groningen en speelde in totaal 22 wedstrijden tot nu toe, maar de linksback maakt al een toptransfer. De 19-jarige Meijer tekent voor vijf jaar bij de Belgische topclub Club Brugge. FC Groningen ontvangt volgens diverse media naar verluidt het gewenste bedrag van zes miljoen euro.


Leestijd: 1 minuut

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen
Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

Het is een voetbalsprookje. Meijer begon met voetballen bij VV Helpman in Groningen en belandde in de jeugdopleiding van FC Groningen. In de jeugd was hij geen opvallende speler en stak er zeker niet bovenuit. Pas later kwam het talent bovendrijven. En hoe. Sinds de winterstop is Meijer niet meer weg te denken uit de basis van trainer Danny Buijs en is wekelijks één van de uitblinkers.

Dat is niet onopgemerkt gebleven. Club Brugge, waar Alfred Schreuder trainer is, liet duidelijk blijken Meijer te willen hebben. Na eerdere afgewezen biedingen van 3,5 en 4,5 miljoen euro deden de Belgen er nog het gewenste schepje bovenop. Waardoor de kassa bij FC Groningen wederom flink rinkelt. Meijer had nog een doorlopend contract tot medio 2023.

De fysiek sterke speler had zeker nog geen topcontract. Feitelijk een jeugdcontract In dat licht bezien is zes miljoen euro een gigantisch bedrag. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zette hoog in en kreeg wat hij wilde.  Meijer heeft veel aanvallende kwaliteiten en wordt gezien als een back voor de toekomst. In dat licht moet de zes miljoen euro transfersom gezien worden.